Het aantal buitenlandse toeristen in Afrika zal tegen 2030 meer dan verdubbelen, tot 134 miljoen. Dit verwacht de Wereldtoerismeorganisatie (UNWTO).

Het groeiende toerisme kan op het continent voor nieuwe banen en ontwikkeling zorgen, zo schrijft het Belgische Knack vrijdag.

Momenteel werken er 8,2 miljoen mensen in de toerismesector in Afrika. De Wereldbank schat dat er in de komende tien jaar 3,8 miljoen banen bij komen, met name doordat het continent zoveel jongeren heeft.

Vorig jaar trok Afrika 65 miljoen toeristen aan, zo blijkt uit de nieuwste Africa Tourism Monitor, die jaarlijks wordt uitgegeven door de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (ADB).

Marokko

Volgens de cijfers steeg het aantal buitenlandse toeristen in Afrika met 300 procent tussen 1990 en 2012. Marokko, Egypte, Zuid-Afrika, Tunesië en Zimbabwe waren de populairste Afrikaanse landen in 2013. Met name Europeanen bezochten deze landen, gevolgd door Aziaten en Amerikanen.

Echter heeft het continent ook met uitdagingen te kampen. Zo hebben onder andere de ebola-uitbraak en de gebrekkige infrastructuur gevolgen voor het toerisme in met name West-Afrika. 

De makers van het rapport wijzen erop dat reizen in het grootste deel van Afrika nog steeds veilig is, gezien de enorme omvang van het continent.