De Italiaanse modeontwerper Giambattista Valli gaat een collectie lippenstiften ontwerpen voor cosmeticamerk MAC. De lippenstiften moeten komende zomer in de winkel liggen.

Dat schrijft de Amerikaanse editie van Vogue.

De in Parijs gevestigde ontwerper, die in 2015 het 10-jarig bestaan van zijn label viert, gaat lippenstiften maken in vijf tinten die zijn geïnspireerd op bloemen. Valli verwerkt ook veel bloemmotieven in zijn modecollecties. Het is voor het eerst dat hij make-up maakt.

"Samenwerken met een merk kan frustrerend zijn voor een creatief iemand", zegt Valli. "Je wordt soms opgescheept met andermans ideeën. Maar MAC gaf me volledige vrijheid en volledige ondersteuning, waardoor ik mijn ideeën kon verwezenlijken."

Zoenen

Naast lippenstiften, die een mat effect op de lippen hebben, komt er ook lipgloss die de lippen een glans geeft. De kleuren gaan van zacht roze tot diep paars. 

"Deze collectie is voor vrouwen met een sterke persoonlijkheid", zegt de ontwerper. "Vrouwen die hun leven echt leven, die niet bang zijn voor kleur en niet bang zijn om te zoenen."