Danny Vera is woensdagavond door mannentijdschrift Esquire uitgeroepen tot best geklede man van Nederland. De muzikant kreeg de prijs uit handen van hoofdredacteur Arno Kantelberg in het Tobacco Theater aan de Nes in Amsterdam.

"Ik ga over deze prijs flink opscheppen bij Johan Derksen. Hij is ooit uitgeroepen tot slechtst geklede Nederlander, dus dat wordt leuk", aldus de huismuzikant van Voetbal International tegen NU.nl.

Esquire nomineert jaarlijks zes Nederlanders met een uitzonderlijk stijlgevoel. Ook advocaat Oscar Hammerstein, dj The Flexican, radio- en tv-presentator Winfried Baijens en muzikanten Jett Rebel en Dave von Raven (The Kik) waren genomineerd voor de prijs.

De lezers van het blad konden de afgelopen maand via de website op hun favoriete man stemmen.

De best geklede band van 2014 is volgens Esquire The Handsome Poets. "Als je The Handsome Poets heet moet je natuurlijk wel een beetje eer doen aan die naam", aldus zanger Tim van Esch.

Als het aan Arno Kantelberg, de hoofdredacteur van het mannenblad, ligt kunnen Nederlandse mannen veel leren van de mannenmode uit Milaan. "Elke stad legt het qua mannenmode eigenlijk af tegen Milaan. Ook steden als bijvoorbeeld Kopenhagen en Londen. Het zit gewoon in de genen van de Milanese man om standaard een pochet in het borstvakje te drukken. Prachtig."

Casual

"Nederlanders zijn minder klassiek in hun kledingstijl. We zijn het ook niet echt gewend uniformen te dragen en kleden ons daarom vrij casual." Als tip geeft de hoofdredacteur mee altijd goed te letten op de pasvorm. “Vooral oudere mannen hoeven zich qua stijl maar aan één regel te houden: koop je broek en je jasje een maat kleiner dan je eigenlijk wilt.”

"Mannen, steek vooral de fik in al je hoodies. Als er een wetenschap zou zijn die smaak heette, zou dit bovenaan de lijst moeten staan."

Het is de zeventiende keer dat Esquire de best geklede man van Nederland kiest. De eerste winnaar in 1998 was Pim Fortuyn. Andere beste geklede mannen waren onder andere Humberto Tan, Bram Moszkowicz, Don Diablo en Jules Deelder. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Dj Sunnery James.