Dierenrechtenorganisatie PETA geeft ingeleverde bontjassen aan een liefdadigheidsactie van warenhuis Liberty, dat de jassen aan daklozen in Londen schenkt.

Dat schrijft de Britse editie van Vogue.

Liberty, dat al jaren geen bont meer verkoopt, zamelt elk najaar jassen in die worden gedoneerd aan de organisatie Wrap Up London, die al vier jaar jassen uitdeelt aan daklozen in de Britse hoofdstad. PETA schenkt nu ingezamelde bontjassen aan het initiatief.

"Dankzij de tientallen mensen die hun bontjas hebben gedumpt, kan PETA een belangrijke boodschap de wereld insturen", zegt Mimi Bekhechi van PETA. "Alleen mensen die niks hebben, hebben het recht om bont te dragen. We roepen meer mensen op om daklozen én dieren te steunen door hun bontjassen in te leveren."

In 2013 zamelde Liberty zo'n 15.000 jassen in voor Wrap Up London. Een aantal beroemdheden, waaronder Mariah Carey, Kim Cattrall en Debbie Harry hebben een bontjas gedoneerd. PETA deelde vorig jaar ook ruim honderd ingeleverde bontjassen uit aan daklozen in de Amerikaanse stad Detroit.