Ruim tachtig modehuizen en kunstenaars hebben poppen gemaakt voor de twaalfde editie van Frimousse de Createurs van Unicef. De poppen worden geveild voor een goed doel.

Dat schrijft de Nederlandse editie van Elle.

Aan de twaalfde editie van het project werken onder meer Prada, Karl Lagerfeld, Alber Elbaz, Dior, Chanel, Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier, Jean-Charles de Castelbajac, Lacroix, Georges Hobeika en Dolce & Gabbana mee. Het thema van deze editie is opera.

Dolce & Gabbana (foto), die voor de derde keer meewerkt aan het project, maakte een pop die Violetta is genoemd en is geïnspireerd op de hoofdpersoon uit de opera La Traviata (1853) van Giuseppe Verdi. De pop draagt een zwart kanten jurk en heeft bloemen in het haar.

Callas

Het Italiaanse sieradenhuis Pasquale Bruni, dat voor de eerste keer meedoet, maakte een pop die een eerbetoon is aan de legendarische operazangeres Maria Callas. Deze pop draagt een zwarte jurk met gouden details.

De poppen worden van 18 tot en met 24 november tentoongesteld in Parijs, waarna ze op 24 november worden geveild. De opbrengst van de veiling gaat naar een programma voor kansarme kinderen in Darfur.

De editie van 2013 bracht ruim 185.000 euro op. Dit geld ging naar een vaccinatieprogramma, eveneens in Darfur.