Intieme liefdesbrieven van de iconische filmster Marilyn Monroe worden begin december geveild in Beverly Hills.

In totaal worden ruim driehonderd stukken geveild, onder de collectienaam Marilyn Monroe's Lost Archives, zo meldt Page Six.

"Ik hou van je en wil bij je zijn. Er is niets wat ik liever wil dan je vertrouwen terugwinnen",zo is te lezen in één van de brieven die honkbalspeler Joe DiMaggio 1954 naar de filmster stuurde, nadat zij een scheiding had aangevraagd.

Daarnaast bevat het archief brieven aan het adres van Monroes derde en laatste man, toneelschrijver Arthur Miller. In de brief beschrijft Monroe, misschien wel Hollywood's grootste sekssymbool ooit, haar vele onzekerheden.

Rillingen

"Haar persoonlijke karakter komt erg naar voren.De intimiteit in de brieven geeft je echt de rillingen”, zegt veilingcurator Martin Nolan, die ruim negen maanden bezig is geweest de collectie te ordenen.

Nolan benadrukt dat de persoonlijke spullen van Monroe het vrijwel altijd goed doen tijdens veilingen. Zo werden in het verleden al duizenden euro’s betaald voor foto's, brieven en schilderijen van de filmster.

Op de veiling van Julien's Auctions in Beverly Hills hoopt men dat de brieven meer dan een miljoen dollar (bijna 805 duizend euro) gaan opleveren. Het veilinghuis verwacht verzamelaars en fans van over heel de wereld.