American Apparel blijft last houden van de problemen rond oprichter Dov Charney. Het Amerikaanse modelabel leed het derde kwartaal van 2014 een nettoverlies van 15,5 miljoen euro.

Dat schrijft Women's Wear Daily.

Gedurende het derde kwartaal van 2013 leed het label nog een nettoverlies van 1,2 miljoen euro. Volgens het label is het grote verlies te wijten aan de kosten die moesten worden gemaakt in het onderzoek naar het wangedrag van oprichter Dov Charney (foto).

De 45-jarige Charney werd eerder dit jaar ontslagen, omdat hij is verwikkeld in diverse onderzoeken naar seksueel wangedrag. Hij zou meerdere werknemers seksueel misbruikt hebben en liep regelmatig naakt rond in het bedrijf.

Financiële injectie 

Na korte tijd werd hij echter opnieuw aangenomen als strategisch adviseur. De Standard General Group, die met een financiële injectie van twintig miljoen euro het bedrijf van de ondergang redde, stelde dit als voorwaarde. De juridische strijd tussen Charney en het bedrijf gaat nog steeds door.

Het bedrijf was zo’n 5,3 miljoen euro kwijt aan juridische kosten en moest daarnaast 3,4 miljoen euro uitbetalen aan voormalige werknemers die schadeclaims hadden ingediend.

Tenslotte moet het bedrijf 3,5 miljoen euro betalen aan de Duitse autoriteiten in verband met douanerechten voor goederen die tussen 2009 en 2011 zijn ingevoerd in Duitsland. Dit laatste wordt door American Apparel aangevochten.

Lening

De netto-omzet van het bedrijf daalde in het derde kwartaal met 5,3 procent naar 125,6 miljoen euro. De brutowinst steeg daarentegen met 38 procent naar 10,9 miljoen euro. Het bedrijf onderhandelt met de Standard General Group nu over een tweede lening van 12 miljoen euro.