Lingerielabel Victoria's Secret heeft de tekst van een omstreden reclamecampagne aangepast. In plaats van "The Perfect Body" staat er nu "A Body for Everybody" in de advertentie.

Dat schrijft Buzzfeed donderdag.

Het lingerielabel paste de tekst van de advertentie echter alleen aan op hun eigen website. Op posters in de winkels van het label staat nog steeds de originele tekst. Victoria's Secret heeft geen commentaar gegeven op de verandering. 

De reclamecampagne, die de lancering van een nieuw model beha moet ondersteunen, was met name in Groot-Brittannië erg omstreden. Vrouwen waren boos omdat de campagne zou suggereren dat alleen heel slanke vrouwen een perfect lichaam zouden hebben. De advertentie zou daardoor slecht zijn voor het zelfvertrouwen van veel vrouwen. 

Petitie

Drie studenten uit het Britse Leeds, Frances Black, Gabrielle Kountourides en Laura Ferris, begonnen een online petitie, waarin ze eisen dat het label zich verontschuldigt voor de campagne. De petitie is inmiddels door tienduizenden mensen getekend. 

Het is niet duidelijk of de petitie invloed heeft gehad op de beslissing van Victoria's Secret om de tekst van de advertentie te veranderen. De drie initiatiefnemers zijn toch erg blij met de verandering.

"We zijn heel erg blij dat Victoria's Secret de tekst van de advertentie op hun website heeft aangepast", zegt Francis Black. "We denken dat deze verandering een gezondere en betere boodschap uitdraagt."

De drie vrouwen willen echter doorgaan met hun actie totdat het label ook de tekst op de posters in hun winkels heeft aangepast.