John Galliano krijgt geen schadevergoeding van zijn voormalig werkgever Dior. De ontwerper is juist degene die het modehuis moet betalen: in de vorm van een symbolische euro.

Dit heeft de rechtbank in Parijs besloten, zo meldt Women's Wear Daily.

Galliano werd in 2011 bij Dior ontslagen, nadat er een video van hem verscheen, waarin hij duidelijk onder invloed een aantal racistische en antisemitische uitspraken deed. In korte tijd sprak de gehele modewereld schande van de ontwerper.

De 53-jarige ontwerper huurde na zijn ontslag bij Dior een advocaat in, die naar verluidt tussen de 2,4 en 13 miljoen euro zou eisen wegens onrechtmatig ontslag.

De rechtbank denkt daar echter anders over en oordeelt nu dat Galliano een symbolische euro moet betalen aan zowel Dior, als zijn eigen label.

Drugsverslaving

Galliano heeft in de rechtszaal verklaard dat zijn bazen bij Dior op de hoogte waren van zijn alcohol- en drugsverslaving. "Ze wisten dat het niet goed met me ging. Ik slikte valium om de dag door te komen."

De ontwerper zegt gedurende de jaren als creatief directeur onderschat te hebben dat het grote succes van een bedrijf ook psychische gevolgen kan hebben. "Er was altijd meer werk, meer verplichtingen, meer druk. Het was een gevaarlijke spiraal en er was weinig controle."

Het is niet bekend of Galliano en zijn advocaat nog in beroep gaan in de zaak. De ontwerper wilde geen commentaar geven op het oordeel van de rechtbank.