De Deense ontwerper Claes Iversen heeft een jurk ontworpen voor het evenement Wool Week 2014, dat woensdag van start gaat in Amsterdam.

Dat laat de organisatie van Wool Week weten in een persbericht.

De Wool Week, die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd, is onderdeel van de Campaign for Wool, die het gebruik van wol onder de aandacht wil brengen. Dit jaar is gekozen voor de historie van wol in het algemeen en Nederland in het bijzonder.

Het belangrijkste evenement van de Wool Week is een expositie, die plaats vind in Pistache, aan het Amsterdamse Frederiksplein. De tentoonstelling toont een overzicht van iconische wollen kledingstukken uit het verleden, maar laat ook de vernieuwende ideeën van hedendaagse ontwerpers zien. 

Gelaagd

Ontwerper Claes Iversen maakte voor de tentoonstelling een wollen jurk waarvan de voorkant geheel is afgewerkt, maar de achterkant niet. 

Daarnaast toont mannenmodelabel Suit Supply een mannenpak, ontwierp Sjaak Hullekes een nieuwe versie van de visserstrui en geeft Bas Kosters zijn visie op de geitenwollen sok. Ook zjn er ontwerpen van onder meer Anbasja Blanken, Jan Boelo, Maison the Faux, Milo Fashion en Liselore Frowijn te zien.

Naast de tentoonstelling wordt er in diverse Amsterdamse winkels van 3 tot 9 november extra aandacht geschonken aan wol. De volledige agenda is te vinden op de website van het evenement.