Oscar de la Renta is maandag in besloten kring begraven. Een groot aantal prominenten uit de mode- en entertainmentwereld waren bij de ceremonie in de Church of St. Ignatius Loyola in New York.

De uit de Dominicaanse Republiek afkomstige modeontwerper (82), die al jaren aan kanker leed, overleed twee weken geleden.

Onder anderen journaliste en presentatrice Barbara Walters woonde de begrafenis bij.

Ook collega-ontwerper Diane von Furstenberg en haar echtgenoot, de Amerikaanse zakenman Barry Diller, waren van de partij, evenals Hugh Jackman, Matthew Broderick en Annie Leibovitz.

''Je kunt huilen, je hart sluiten, leeg zijn en iedereen de rug toekeren of je kan doen wat hij gewild zou hebben: lachen, je ogen openen, liefhebben en doorgaan'', citeerde de bazin van modetijdschrift Vogue, Anna Wintour, uit een gedicht van David Harkins.

Jackie Kennedy

Tot kort voor zijn dood werkte de couturier door. Zo maakte hij de trouwjurk van Amal Alamuddin die in september trouwde met George Clooney. Tal van grootheden kleedde De la Renta onder wie de first lady's Jackie Kennedy, Nancy Reagan en Laura Bush. Maar ook maakte hij jurken voor actrices als Sarah Jessica Parker, Cameron Diaz en Oprah Winfrey.