Koopjeswinkel Action is door het Nederlandse publiek gekozen tot 'ABN Amro Beste Winkelketen van Nederland'. De juryprijs ging naar elektronicaketen Coolblue.

Dat schrijft Fashion United.

Ruim 350.000 Nederlanders brachten de afgelopen tijd hun stem uit, waarbij gekeken werd naar prijs-kwaliteitverhouding, prijsniveau, acties en aanbiedingen, service, deskundigheid, klantvriendelijk personeel, assortiment, sfeer en vernieuwing.

Volgens de meerderheid van de deelnemers behartigt Action het beste de belangen van de markt en mag het bedrijf zich daarom de 'Beste Winkelketen van Nederland 2014' noemen. 

Hunkemöller

De jury koos voor elektronicaketen Coolblue. De tweede prijs ging naar lingerieketen Hunkemöller. Albelli.nl kreeg de Webshop Award Nederland 2014 en Paradigit won de Cross Channel Award.

De categoriewinnaars werden in september al bekend gemaakt. In de categorie damesmode won winkelketen Purdey. Herenmodeketen Only for Men won de prijs in de categorie mannenmode en Zeeman in de categorie baby- en kindermode. 

De favoriete keten op het gebied van ondermode en lingerie is Hunkemöller en VanHaren won in de categorie schoenen. Zalando werd gekozen tot de favoriete webwinkel voor schoenen en damesmode.