Amal Clooney, sinds september de vrouw van acteur George Clooney, is genomineerd voor de British Style Award 2014. De prijs wordt op 1 december in Londen uitgereikt.

Dat schrijft The Telegraph.

De winnaar van de prestigieuze prijs wordt door het Britse publiek gekozen en gaat naar de persoon die de Britse mode het beste vertegenwoordigt. Amal Clooney viel de afgelopen tijd op door haar creaties van onder meer Stella McCartney en Giambattista Valli.

Naast Clooney zijn ook modellen Kate Moss, Cara Delevingne en Jourdan Dunn, actrices Keira Knightley, Emma Watson en Helen Mirren, zangeressen Rita Ora en FKA Twigs, voetballer Daniel Sturridge en David Beckham en acteurs Ralph Fiennes, Idris Elba, Benedict Cumberbatch en Douglas Booth genomineerd.

Alexa Chung

Opvallend is dat de populaire Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, wier kleding in de regel massaal wordt gekopieerd door de Britten, ontbreekt op de lijst. Ook model Alexa Chung, die tussen 2010 en 2012 de prijs drie keer achter elkaar won, is deze keer niet genomineerd.

Zanger Harry Styles, die vorig jaar de prijs won, ontbreekt eveneens op de lijst van genomineerden. Er kan nog tot 5 november gestemd worden. De prijs wordt op 1 december uitgereikt in het London Coliseum.