Legendarisch modehuis Paul Poiret te koop

Het ooit zeer populaire Franse modehuis Paul Poiret, dat in 1930 werd gesloten, is te koop. De verkoper zoekt iemand die het modehuis nieuw leven in wil blazen.

Dat schrijft Women's Wear Daily.

De laatste jaren zijn enkele modehuizen, zoals Schiaparelli en Vionet, na decennia gesloten te zijn geweest met succes heropend. Aan de heropening van het Amerikaanse modehuis Charles James wordt momenteel hard gewerkt.

Het ooit befaamde Franse modehuis Paul Poiret staat nu ook op de nominatie om heropend te worden. De huidige eigenaar, Arnaud de Lummen, is op zoek naar een koper die het modehuis opnieuw wil opstarten.

De Lummen was eerder verantwoordelijk voor de herstart van modehuis Vionet en lederwarenhuis Moynat, dat onlangs nog samenwerkte met Pharrell Williams. 

Galliano

"Ik had het liefst zelf opnieuw opgestart, met John Galliano als hoofdontwerper", zegt De Lummen. "Maar we hebben besloten om onze rol te beperken en nu zoeken we de juiste partner voor de herlancering."

Poiret opende zijn modehuis in 1903 en werd vooral bekend om zijn kimonojassen, die erg populair werden. Hij was tevens de eerste Franse couturier die zijn eigen parfum lanceerde.

Nadat hij soldaat was geweest in de Eerste Wereldoorlog trof hij zijn bedrijf in slechte financiële staat aan. Hij kon de concurrentie met nieuwe ontwerpers als Coco Chanel niet aan en verkocht zijn modehuis in 1924, waarna het in 1930 sloot. Poiret stierf berooid in 1944. 

"Poiret was de Karl Lagerfeld van zijn tijd", zegt De Lummen. "Hij was de eerste ontwerper die een superster was."

Lees meer over:
Tip de redactie