De Nederlandse editie van het modetijdschrift Glamour reikt op 15 december voor het eerst de Woman of the Year Award uit.

Dat laat het tijdschrift weten in een persbericht.

De vrouw die door het tijdschrift wordt gehuldigd is volgens Glamour krachtig en straalt allure, lef, ambitie en levenslust uit. Daarnaast heeft ze veel gevoel voor mode en is ze een voorbeeld voor de lezeressen van het blad.

De prijs wordt door de Britse editie van het tijdschrift al sinds 2003 jaarlijks uitgereikt. Onder meer Keira Knightley, Stella McCartney, Naomi Campbell en Lady Gaga wonnen in het verleden de prijs.

Inspirerend

Naast de Woman of the Year Award worden er nog vijf prijzen uitgereikt. In de rubriek 'generationglamour' worden maandelijks inspirerende jonge vrouwen geportretteerd.  Van de ruim tweehonderd vrouwen die tot dusver aan bod kwamen krijgen er vijf een prijs. 

De prijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijke avond in het Amstel Hotel in Amsterdam, waar het tijdschrift tien jaar geleden werd gelanceerd.

"Dit wordt hét feest van het jaar", zegt hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp (foto). "We vieren niet alleen het uitreiken van de Woman of the Year Award maar ook dat we nog steeds het grootste modemagazine van Nederland zijn."