H&M maakt semifinalisten Design Award bekend

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz heeft de 24 semifinalisten van de vierde editie van de Design Award bekendgemaakt. Slechts acht van hen zullen doorgaan naar de finale.

Dat schrijft Women's Wear Daily.

De 24 kandidaten studeren aan 37 verschillende modeopleidingen over de hele wereld. Slechts acht kandidaten zullen doorgaan naar de finale in november. Zij zullen dan in Londen hun collectie tonen aan een jury die wordt geleid door Ann-Sofie Johansson, de hoofdontwerper van de modeketen.

De uiteindelijke winnaar, die in januari bekend wordt gemaakt, krijgt een geldbedrag van 50.000 euro en mag een modeshow organiseren tijdens de modeweek van Stockholm. Daarnaast zal een deel van de winnende collectie verkocht worden in de winkels van de keten en krijgt de winnaar een interne opleiding bij H&M. 

Eddy Anemian

De 24 semifinalisten zijn Clara Jungman Malmquist, Laure Severac, Magdalena Brozda, Sarah Effenberger, Simone Schmidt Adrian, Elina Määttänen, Juyan Zhou, Francesca Reberschegg, Hiroshi Shintani, In Seo, Yumiko Sei, Youn-Chan Chung, Yiyu Chen, Andreas Ekelöf, Leonard Kocic, Charlotte Knowles, Graham Fan, James Kelly, Janni Turtiainen, Katherine Roberts-Wood, Fiona O’Neil, Andrea Jiapei Li, Peter Do en Ximon Lee.

De capsule collectie van de winnaar van 2014, Eddy Anemian (foto), is inmiddels te koop bij een aantal filialen van H&M.

Lees meer over:
Tip de redactie