Beyoncé Knowles en Topshop richten samen een sportlabel op. Vanaf herfst 2015 zijn de eerste kledingstukken te verkrijgen.

Dit meldt Women's Wear Daily. Volgens de site maakt Topshop de samenwerking later maandag bekend in Londen.

Het Topshop-Beyoncé label ontwerpt onder andere kleding, schoenen en accessoires voor verschillende sporten. De 33-jarige zangeres werkt mee aan alle delen van ontwerp- en productieproces.

"Ik kan me geen betere partner bedenken dan Topshop. Ik heb altijd van het merk gehouden”, zegt Beyoncé maandag in een verklaring. "Met het team werken aan een modecollectie is ontzettend spannend, ik verheug me hier erg op."

Onafhankelijk

Beyoncé is van plan een sportmerk op te zetten dat onafhankelijk van Topshop zal functioneren. "Dit is geen simpele samenwerking. We gaan een geheel nieuw label opzetten, compleet onafhankelijk van Topshop met een eigen bestuur en kantoor", stelt Topshop eigenaar Sir Philip Green.

"Een samenwerkig aangaan met een van de hardstwerkende mensen uit de wereld is fantastisch. Beyoncé spendeert uren per dag aan dansen en trainen, de sportsector past dus goed bij haar leven."

De komende maanden wordt gezocht naar een creatief directeur en twee ontwerpers voor het label. De naam van het nieuwe merk is nog niet bekend.