Victoria Beckham is vernoemd tot de succesvolste ondernemer in Engeland. Het modebedrijf van de ex-Spice Girl is inmiddels ruim 266 miljoen euro waard.

Dit meldt het zakenmagazine Management Today. Ieder jaar maakt het blad een top 100 van de succesvolste Britse ondernemers bekend.

De 40-jarige Beckham staat met haar eerste plaats ver boven ontwerpers als Paul Smith en Vivienne Westwood, die respectievelijk plek 80 en 90 wisten te behalen. De top 5 wordt voornamelijk gedomineerd door mannelijke ondernemers.

Groei

Het modebedrijf van de vrouw van David Beckham heeft het afgelopen jaar ruim 38 miljoen euro omgezet. Het bedrijf is bijna met 3000 procent gegroeid in de afgelopen vijf jaar.

"Victoria heeft een echt bedrijf neergezet. Ze heeft ontwerptalent en een neus voor zaken", stelt Andrew Saunders van Managment Today.

"Er was de nodige lading kritiek omdat ze gebruik zou maken van haar beroemdheid, maar dat is niet eerlijk. Ze heeft echt iets groots opgebouwd, los daarvan. Ze heeft deze erkenning verdiend."

Beste modemerk

Beckham presenteerde haar label aan de wereld in 2008. Drie jaar laten mocht ze tijdens de British Fashion Awards de prijs voor beste modemerk van het jaar mee naar huis nemen. In hetzelfde jaar introduceerde Beckham haar goedkopere label Victoria by Victoria Beckham.

"Het eerste stuk van mijn leven voelde ik me beroemd, maar nu voel ik me vooral succesvol", zei Beckham vorige maand tegen The Guardian.