Het Canadese modelabel Lululemon, dat is gespecialiseerd in yogakleding, gaat samenwerken met het Dalai Lama Center for Peace and Education in Vancouver.

Dat schrijft Jezebel.

Het label is van plan om in een periode van drie jaar 750.000 dollar (ruim 590.000 euro) aan de organisatie te doneren. 

"In de 16 jaar dat we bestaan hebben we geleerd hoe positief het is als mensen hun hart, lichaam en geest één laten worden", zegt Laurent Potdevin van Lululemon. "Samen met het Dalai Lama Center hebben we de kans om een hele generatie te inspireren. We geloven dat we met deze samenwerking de wereld kunnen veranderen."

"Het Dalai Lama Center wil de harten van kinderen opvoeden door de mensen om hen heen te inspireren en informeren", zegt Fiona Douglas-Crampton, de directeur van de organisatie.

Betrokken

"We zijn blij met de samenwerking met Lululemon. Door samen te werken kunnen we meer kinderen opleiden, waardoor er een generatie van vredige, betrokken en meedogende kinderen komt."

The Dalai Lama Center for Peace and Education werd in 2005 opgericht. De organisatie zet zich onder meer in voor vrede, het klimaat en de natuur. Naast de Dalai Lama zitten onder anderen Desmond Tutu en Jimmy Carter in de raad van bestuur.