Sportmerk Adidas heeft de collectie gelanceerd die door de uit Griekenland afkomstige en in Londen gevestigde modeontwerpster Mary Katrantzou is ontworpen.

Dat schrijft Style.com.

De collectie, die in april al werd aangekondigd, bestaat uit schoenen, jurken, jasjes en shirts in tal van felle kleuren als paars, roze en groen en voorzien van bloemen, strepen en kant.  

De 31-jarige Katrantzou, die vooral bekend is om haar gebruik van opvallende prints, dook de archieven van Adidas in om inspiratie op te doen voor de collectie.

Ze ging bij het ontwerpen met name uit van hardloopschoenen uit de jaren zeventig en tachtig. Zo decoreerde ze jurkjes met prints die aan hardloopschoenen doen denken.

Rihanna

Katrantzou heeft ook haar eigen succesvolle modelabel. Zangeressen Rihanna en Beyoncé en Anna Dello Russo, de hoofdredacteur van de Japanse Vogue, worden regelmatig gezien in haar ontwerpen. In 2011 maakte ze een collectie voor de Britse modeketen Topshop, die binnen twee dagen grotendeels uitverkocht was.

Adidas werkte eerder samen met onder meer Yohji Yamamoto, Raf Simons, Rick Owens en Pharrell Williams. 

De nieuwe collectie van Katrantzou ligt vanaf 15 november in de winkel, waaronder het Amsterdamse filiaal van de Bijenkorf. De prijzen variëren van 80 tot 450 euro.
.