Het Franse modehuis Chanel zou de aanklacht tegen het Amerikaanse modelabel What About Yves hebben laten vallen. De aanklacht ging om een T-shirt waarop het logo van Chanel staat afgebeeld.

Dat meldt de Britse editie van Vogue.

Het Franse modehuis is boos om een T-shirt van What About Yves, waarop het logo van het modehuis was gecombineerd met het logo van de film Ghostbusters en had aangekondig het label voor de rechter te slepen. Volgens Jeanine Heller, de eigenaar van het label, heeft Chanel de aanklacht echter ingetrokken.

"Ze hebben de aanklacht laten vallen, ze hadden hem ingediend tegen de verkeerde persoon", aldus Heller. "What About Yves is een onderneming en Chanel kan volgens de Amerikaanse wet de eigenaar van een onderneming niet aansprakelijk stellen voor schade. Je zou toch denken dat een groot bedrijf als Chanel zoiets eerst wel uit zou zoeken."

Advocaten

Chanel heeft niet gereageerd op de uitspraken van Heller. De zaak zou overigens nog steeds op de agenda van de rechtbank van New York staan en de advocaten van Heller zouden ook geen verzoek hebben ingediend om de zaak te laten vallen.

De shirts, die eerst Official Chanel X Ghostbusters Sweatshirt and T-shirt genaamd waren, staan nu op de website van het label als Sweatshirt-Gate #2 en Shirt-Gate #2. Ze worden omschreven als "De shirts waar veel ophef om is ontstaan. Gelimiteerde editie. Geen Chanel".