De Zweedse modeontwerpster A-S Dåvik heeft een capsule collectie ontworpen voor modeketen & Other Stories. Ze liet zich inspireren door de stijl van filmicoon Greta Garbo.

Dat meldt de keten in een persbericht.

De zogenaamde co-lab collectie die Dåvik voor de keten maakte bestaat uit jassen, wijde broeken en een klassiek overhemd, van onder meer wol en zijde. De kleding is volumineus, met de nadruk op de taille. Daarnaast zijn er accessoires als brillen, hoeden, tassen, sieraden en schoenen.

"Voor mijn collectie heb ik klassiekers opnieuw bekeken en ontworpen en zo een nieuw silhouet gecreëerd", zegt de ontwerpster. "De items zijn elegant en kalm maar wanneer je beter kijkt ontdek je mooie details, een goed uitgevoerde constructie en de veelzijdigheid van het item. Mijn werk is niet extreem uitgesproken maar nooit saai."

Greta Garbo

Dåvik, die in 2006 afstudeerde aan Saint Martins in Londen en sindsdien haar eigen succesvolle modelabel heeft, ziet de klassieke Zweedse filmster Greta Garbo als haar grote inspiratiebron. Voor deze collectie liet ze zich daarnaast inspireren door kunstenaars Georgia O’Keffe en Jean Arp.

De modeketen ontwikkelt vaker co-labcollecties in samenwerking met zowel beginnende als gevestigde modeontwerpers. De nieuwe collectie van A-S Dåvik is vanaf 23 oktober verkrijgbaar in de filialen en de webwinkel van de keten.