In Parijs is een overnachting in een vijfsterrenhotel met 386 euro per nacht het duurst. De Franse hoofdstad streeft daarmee steden als New York en Los Angeles voorbij.

Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com.

Los Angeles komt op de tweede plaats, met een prijs van 379 euro voor een overnachting. New York staat met 377 euro op de derde plaats. Vorig jaar was Genève de duurste hotelstad. In 2014 betalen reizigers in de Zwitserse stad 336 euro voor een overnachting in een vijfsterrenhotel.  

De Poolse hoofdstad Warschau is opnieuw de goedkoopste plek om in een vijfsterrenhotel te overnachten, met een gemiddelde prijs van 92 euro per nacht, gevolgd door de Italiaanse stad Pisa (115 euro) en de Hongaarse hoofdstad Boedapest (129 euro).

Milaan

De Italiaanse toeristische trekpleister Venetië heeft met een prijs per overnachting van 364 de duurste vijfsterrenhotels van Europa, gevolgd door de Italiaanse modestad Milaan (355 euro ) en de Franse badplaats Biarritz (353 euro ). 

De Portugese hoofdstad Lissabon (131 euro) en de Nederlandse hoofdstad Amsterdam (234 euro) zijn aanmerkelijk goedkoper.

Ook de Indiase steden Delhi (130 euro) en Mumbai (136 euro), de Duitse hoofdstad Berlijn (140 euro) en de Tsjechische hoofdstad Praag (144 euro) behoren tot de steden met meer betaalbare vijfsterrenhotels.