Nederlandse vrouwen blijken kritisch te zijn over 'wardrobing'. Deze term wordt gebruikt voor het kopen van nieuwe kleding, deze daarna een keer te dragen en vervolgens terug te brengen naar de winkel om geld terug te krijgen.

Dit blijkt uit een enquête van Actiepagina.nl, waarvoor ruim duizend Nederlandse vrouwen zijn ondervraagd.

Uit de rondvraag blijkt dat bijna één op de tien vrouwen wel eens van plan was om een kledingstuk na één keer dragen terug te brengen. Iets meer dan 6 procent heeft zich er vervolgens daadwerkelijk 'schuldig' aan gemaakt. 

Speciale gelegenheid

Ruim een kwart van de Nederlandse vrouwen geeft aan wardrobing wel te overwegen als zij een outfit nodig hebben voor een speciale gelegenheid. Vooral voor bruiloften, themafeesten en gala's laten de vrouwen de verkoopkaartjes in de kleding zitten. De belangrijkste reden om dit te doen is om geld te besparen.

Daarnaast maken vrouwen zich hier schuldig aan om mee te kunnen doen aan modetrends die ze zich anders niet zouden kunnen veroorloven. Opvallend is dat wardrobing met name door jongeren tot 30 jaar en vooral in Noord-Nederland wordt overwogen. 

Uit de enquête blijkt dat het merendeel van de vrouwen dat hun gedragen kleding weer terugbrengt, zich hier achteraf schuldig over voelt.