De 20-jarige Davey Oldenburg uit Delfgauw en de 16-jarige Namikka Mugerwa uit Hoorn zijn woensdagavond verkozen tot winnaars van de Nederlandse modellencompetitie Elite Model Look 2014.

 

Dit meldt de organisatie in een persbericht.

De Elite Model Look is de beroemdste internationale modellencompetitie ter wereld en trekt jaarlijks meer dan 400.000 deelnemers. Het winnende meisje en de winnende jongen krijgen een contract bij Elite Model Management Amsterdam.

De jury, bestaande uit Victoria Da Silva, directeur van Elite Model Look, Sven Grüber van Elite Amsterdam en Christian Arkins, creatief directeur van McGregor, reikte de prijs uit in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Topmodel Marvy Rieder nam gedurende de avond de presentatie op zich. 

Winnaars Oldenburg en Namikka krijgen beiden een contract bij Elite Model Management en zullen de komende jaren te zien zijn in verschillende Nederlandse shoots en modeshows.

Wereldfinale

De winnaars gaan in december naar China om mee te doen aan de wereldfinale van de modellenwedstrijd. Hier strijden de vrouwen om een tweejarig contract van minimaal 150.000 euro en de mannen om een contract van minimaal 50.000 euro bij het wereldwijde agentschap van Elite Model. In Shenzhen komen zeventig nationale winnaars uit achthonderd verschillende steden samen.

Gisèle Bündchen, Naomi Campbell en Claudia Schiffer zijn gevestigde namen die hun carrière ooit begonnen met het winnen van de Elite Model Look. Ook het Victoria’s Secret-model Alessandra Ambrosio heeft haar carrière te danken aan deze trofee.