Het Amerikaanse modehuis Oscar de la Renta heeft bevestigd dat Peter Copping de nieuwe hoofdontwerper wordt. Copping volgt de oprichter, de 82-jarige Oscar de la Renta, op.

Dat schrijft Women’s Wear Daily dinsdag.

De 48-jarige Copping gaat op 3 november aan de slag bij De la Renta en zal zijn eerste collectie voor het modehuis in februari tonen. Het is voor het eerst dat De la Renta een nieuwe hoofdontwerper benoemt. Oprichter Oscar de la Renta zal wel actief blijven binnen het bedrijf. 

"Na een carrière van twintig jaar in Parijs is dit een belangrijke nieuwe stap", zegt Copping. "Oscar de la Renta is de definitie van Amerikaanse elegantie en ik vind het geweldig dat ik nu met hem kan samenwerken."

Toekomst

"Ik ben blij dat Peter bij ons komt werken", zegt De la Renta. "Het kan heel lastig zijn om een nieuwe hoofdontwerper te benoemen, maar ik hoop dat ik, door actief mee te werken aan de overdracht, de creatieve toekomst van ons bedrijf veilig kan stellen."

Er gingen al langer geruchten dat De la Renta in onderhandeling was met Copping. De succesvolle Amerikaanse ontwerper was al enige tijd op zoek naar een opvolger. Zo werkte ontwerper John Galliano, die inmiddels aan de slag is bij Maison Martin Margiela, in 2013 nog korte tijd bij De la Renta.

De Britse Copping werkte twaalf jaar bij Louis Vuitton, als assistent van Marc Jacobs. Daarnaast werkte hij bij Christian Lacroix en Sonia Rykiel. Hij was vijf jaar hoofdontwerper bij Nina Ricci, waar hij wordt opgevolgd door ontwerper Guillaume Henry.