Safaripark De Beekse Bergen is volgens het Nederlands publiek wederom het beste dierenpark van Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse verkiezing van beoordelingssite Zoover.

Bezoekers van Zoover waarderen De Beekse Bergen in Hilvarenbeek gemiddeld met een 9.0, zo meldt de organisatie in een persbericht. Ook in 2013 won de dierentuin de publieksprijs voor beste park.

Het Limburgse GaiaZoo in Kerkrade en de Apenheul in Apeldoorn eindigden op de tweede en derde plaats van beste dierenparken. Ouwehands dierenpark in Rhenen en Burgers Zoo in Arnhem sluiten de top 5 af.

Bezoekers zijn vooral enthousiast over de vrijheid van de dieren in het safaripark. Ook de afstand tot de dieren wordt als prettig ervaren, net als de verschillende manieren waarop de dieren te bekijken zijn, zoals vanuit de eigen auto, een bus en een boot.

Beloning

Parkmanager Sjors van den Boogaart nam de prijs maandagochtend in ontvangst te midden van een groep giraffes. "Het is het helemaal fantastisch als een jaar later blijkt dat je nog steeds bovenaan staat. Want het is gemakkelijker om aan de top te komen, dan om er te blijven."

"We zien het dan ook als beloning voor het feit dat we continu investeren in ons park. De komst van nieuwe dieren dit jaar, zoals krokodillen en nijlpaarden, is daar een goed voorbeeld van", stelt Van den Boogaart.