NSMBL, één van de grootste lifestylewebsites van Nederland, organiseert zaterdagavond een modefestival in Amsterdam.

"Een blogger van deze tijd bevindt zich niet alleen online, maar ook offline", zegt Anna Nooshin, oprichtster van het platform tegen NU.nl.

"Het is tegenwoordig niet meer genoeg om alleen een site te hebben, je moet nadenken over de hele marketing eromheen. Er is zo veel concurrentie, dit zijn dingen waarop je niet kunt achterblijven", stelt ze.

In 2011 startte de Iraans/Nederlandse Nooshin (foto) haar online tijdschrift. In 3,5 jaar tijd heeft de modeblogger ruim 86 duizend volgers op Instagram en bezoeken gemiddeld vier miljoen bezoekers haar site in de maand.

"Het voelde voor mij heel erg als een nu of nooit. Ik wilde al een tijdje een modefestival organiseren, een evenement waarbij NSMBL offline beleefd kon worden. Het is een nieuwe manier van merken en consumenten bij elkaar brengen."

Concurrentie

Volgens Nooshin is het online medialandschap enorm aan het veranderen. "Daar waar iedereen eerst bezig was met 'simpel' bloggen zie je nu dat alle bloggers juist richting een website met redactie willen. Ik ben blij dat ik hier drie jaar geleden als een van de eersten mee begon." 

In een tijd waarin het voor gewone print tijdschriften moeilijk is om adverteerders en een nieuwe doelgroep aan zich te binden, lijkt dit volgens Nooshin bij haar juist te werken. "Ik hoef gelukkig mijn naam niet meer op te bouwen, maar kan concentreren me op het uitbouwen van het merk." 

Nooshin is langzaamaan van zichzelf als onderneemster een merk aan het maken. Zo lagen haar NSMBL agenda's eerder al in de Bijenkorf en maakte ze een kledinglijn in samenwerking met Goosecraft. "Ik zie dit evenement als een logische volgende stap."

Tips

De modeblogger geeft tijdens de avond samen met haar collega Yara Michels van lifestyleblog Chapter Friday tips voor het starten van een succesvolle onderneming. Ook actrice Hanna Verboom en Miss World Nederland Tatja Maul praten over hun hectische banen.  

De avond staat in het teken van winkelen, workshops, inspiratie en stylingcursussen. Ruim twaalfhonderd vrouwen worden verwacht bij het evenement in Amsterdam.