Olcay Gulsen heeft besloten de items uit haar Supertrash-collectie die van angorawol zijn gemaakt uit de handel te halen. "Ik ben enorm onder de indruk van de reacties die ik heb gekregen de afgelopen dagen."

Dat heeft de oprichter van het modelabel laten weten in een reactie.

Donderdag kwam naar buiten dat Gulsen, ondanks de belofte de wol nooit meer te gebruiken, drie verschillende angora-artikelen in haar nieuwe lijn had.

De belofte deed Gulsen in 2013, nadat bleek dat voor het verkrijgen van angorawol konijnen worden mishandeld.

"In de huidige collectie zijn een drietal items waarin angora verwerkt is, omdat deze uitsluitend diervriendelijk verkregen zijn. Gezien de minimale aantallen kan de leverancier de diervriendelijke manier van het verkrijgen van angora garanderen", aldus een woordvoerder van het label afgelopen donderdag.

Ook Gulsen wijst in haar reactie erop dat de wol voor de artikelen op een diervriendelijke manier is verkregen, maar zegt daarbij dat de reacties die zij de afgelopen dagen heeft ontvangen ervoor hebben gezorgd dat ze besloten heeft de items uit de handel te halen.

"Daarnaast garandeert Supertrash dat er naast geen bont ook nooit meer angora zal worden gebruikt in de collecties, ook niet in kleinere productie omgevingen waar de regelgeving omtrent dier en veiligheid door inspectie organisaties wordt goedgekeurd."