Het Nederlands modelabel Supertrash zou nog steeds kledingstukken van angorawol verkopen. Het merk had eerder aangekondigd te stoppen met de verkoop van de omstreden wol. 

Dat meldt de dierenbeschermingsorganisatie Peta.

De organisatie is daarom een online actie begonnen waarin wordt opgeroepen om Olcay Gulsen, de oprichter van het label, te vragen alsnog te stoppen met de verkoop van angorawol.

Eerder dit jaar beloofde het modelabel, dat word verkocht in meer dan tweeduizend winkels, te stoppen met de verkoop van kledingstukken die zijn gemaakt van angorawol. De belofte is in een mailwisseling tussen Peta en het label gedaan. NU.nl heeft een kopie van de conversatie ontvangen.

In een reactie zegt Supertrash inderdaad eerder de toezegging te hebben uitgesproken, geen gebruik te maken van angora binnen de collecties. "Omdat wij niet instonden voor de manier waarop deze verkregen werd." 

"In de huidige collectie zijn een drietal items waarin angora verwerkt is, omdat deze uitsluitend diervriendelijk verkregen zijn. Gezien de minimale aantallen kan de leverancier de diervriendelijke manier van het verkrijgen van angora garanderen", aldus een woordvoerder van het label.

Pijn

Eerder stopten modelabels en winkelketens als H&M, Tommy Hilfiger, WE Fashion, River Island en HEMA wel met de verkoop van de omstreden konijnenwol. 

"Het is lastig om het geluid van de konijnen te vergeten wanneer ze het uitschreeuwen van de pijn, terwijl hun vacht op gewelddadige wijze van hun lichaam wordt gerukt", zegt Tim Zijlstra van PETA Nederland.

"Maar blijkbaar heeft Olcay Gulsen een kortetermijngeheugen, gezien na slechts enkele maanden Supertrash is terug gekomen op haar besluit om te stoppen me de verkoop van angorawol."