Het werk van onder anderen Viktor & Rolf en Iris van Herpen is in oktober te zien tijdens 'The Future of Fashion is Now' tentoonstelling in Rotterdam.

Dit meldt het museum dinsdag in een persbericht. 

Het Museum Boijmans Van Beuningen presenteert dit najaar de futuristische modetentoonstelling, waarbij de nieuwste generatie ontwerpers laat zien hoe mode er in de toekomst uit kan zien.

The Future of Fashion is Now toont kleding, accessoires, video’s en installaties van gerenommeerde modehuizen tot jong aanstormend talent van over de hele wereld. Onder meer een kledingstuk met sensoren dat reageert op emoties, kantpatronen die groeien uit een plant, mode die mensen letterlijk verbindt en textiel dat zichzelf afbreekt zijn te zien in het museum.

Modetalent

Voor de tentoonstelling hebben twintig internationale modeprofessionals de afgelopen jaren modetalent gescout over de hele wereld. Een vakjury, bestaande uit onder meer Viktor & Rolf, Vogue-hoofdredacteur Karin Swerink, mecenas Han Nefkens en mode-expert José Teunissen, heeft ter ere van het evenement verschillende prijzen aan jonge modeontwerpers uitgereikt. 

Het evenement heeft als missie modetalent te ondersteunen dat werkt op het raakvlak van mode en kunst. De tentoonstelling is van 11 oktober tot en met 18 januari te bezoeken.