De Britse modeontwerper Stella McCartney heeft een speciale lingerielijn ontworpen voor de Breast Cancer Awareness Month.

Dat meldt Women's Wear Daily woensdag.

"Er zijn zo veel vrouwen die te maken hebben met deze verschrikkelijke ziekte, en nog meer mensen die te dealen hebben met het verlies van die geweldige vrouwen in hun leven", zo laat de ontwerpster weten. McCartneys moeder overleed op 56-jarige leeftijd aan borstkanker.

Volgens McCartney is aandacht vragen voor de ziekte in deze tijd noodzakelijk. "Ik wil vrouwen eraan herinneren om bovenop hun gezondheid te blijven zitten en regelmatig een dokter te bezoeken. Misschien helpt het wanneer ze dit setje dragen, het is toch het eerste dat vrouwen s'ochtends aantrekken."

Topmodel Kate Moss is te zien in de campagnebeelden, geschoten door het fotografenduo Mert Alas & Marcus Piggot. Op de foto's is Moss te zien met een Pink Ribbon-lintje op haar tepels.

Opbrengst

Een groot deel van de opbrengst  zal McCartney investeren in het Linda McCartney centrum, een initiatief dat de ontwerpster startte ter nagedachtenis aan haar moeder. Het geld zal gebruikt worden om een nieuwe mammografieruimte in het centrum te financieren.

Het is nog niet bekend wanneer de lingerie in Nederland te verkrijgen is. Prijzen variëren van 31 tot 63 euro.