Het Franse label Chanel heeft dinsdag de nieuwe voorjaarscollectie van 2015 getoond tijdens Paris Fashion Week. De modeshow nam de vorm van een feministische manifestatie aan.

De catwalkshow werd gehouden op een legendarische locatie. Le Grand Palais werd voor de gelegenheid omgetoverd in een Parijse boulevard, zo meldt The Telegraph.

Op de soundtrack van Chaka Khan She's Every Woman wandelden de modellen de catwalk op, met spandoeken waar feministische leuzen als 'History is Her Story' en 'Ladies First' op prijkten.

Het Britse model Cara Delevingne, die eerder al een prominente rol speelde in de shows van Chanel, liep voorop de vrouwenstoet. De modellen liepen zelfverzekerd naar 'het werk'. Naast Delevingne liepen ook Kendall Jenner en Gisele Bündchen mee in de veelbesproken show.

Draagbaar

Hoofdontwerper Karl Lagerfeld benadrukt dat zijn collecties steeds draagbaarder zijn geworden. "Dit is geen kleding voor rode lopermomenten. Ik wil kleren maken die alle soorten vrouwen aan kunnen doen."

De collectie kenmerkt zich door ontwerpen van kleurrijk tweed en zijden gewaden met grote bloemenprints. Daarnaast werden er veel witte, marineblauwe en kakikleurige ontwerpen getoond.

Bekijk de show van Chanel hier: