De uit Portugal afkomstige en in Londen gevestigde ontwerpers Marta Marques en Paulo Almeida hebben een capsule collectie voor de Britse modeketen Topshop ontworpen.

Dat schrijft de Telegraph.

"We hebben ons kunnen uitleven op de mode uit de jaren negentig en op onze obsessie met tienermode", zo zeggen de ontwerpers. "We hebben oude foto’s van Kate Moss bestudeerd, die zijn gemaakt toen ze vijftien was, en hebben veel tijdschriften uit de jaren negentig bekeken."

"We zijn daarmee aan de slag gegaan en hebben het gecombineerd met nieuw vormen en nieuwe materialen. Het was niet alleen leuk om te doen, het was ook leuk om te bedenken hoe een meisje van nu er uit zal zien in deze kleding."

Denim

Marques en Almeida ontmoetten elkaar in 2009 toen ze allebei een modeopleiding volgend aan Central Saint Martins. Ze lanceerden hun label, Marques Almeida, in 2011. Ze zijn bekend om hun jeugdige ontwerpen die veelal zijn uitgevoerd in denim. 

De nieuwe collectie is vanaf 9 oktober te koop in de filialen en de webwinkel van Topshop. De keten werkte eerder samen met Christopher Kane, J.W. Anderson en model Kate Moss.