In tegenstelling tot eerdere berichten zal ontwerper Tom Ford slechts een keer zijn nieuwe collectie voorstellen in Los Angeles. In september 2015 keert hij terug naar de modeweek van Londen.

Dat schrijft Women’s Wear Daily.

Ford, die zijn nieuwe collectie tot dusver altijd toonde tijdens de modeweek van Londen,  stelt zijn najaarscollectie voor 2015 op februari voor in Los Angeles. In tegenstelling tot eerdere berichten is de verhuizing naar het Amerikaanse filmmekka niet permanent. 

"Ik hou van Londen en ik laat de London Fashion Week niet in de steek", zo zegt Ford. "Het is een eenmalige gebeurtenis en in september ben ik weer terug."  De ontwerper zal ook zijn mannencollecties blijven presenteren in Londen.  

Academy Awards

Ford verhuist eenmalig naar Los Angeles vanwege de Academy Awards, die op 22 februari worden uitgereikt. Deze datum valt samen met de modeweek van Londen, die van 20 tot en met 24 februari wordt gehouden. De modeweken worden in februari een week eerder dan gewoonlijk georganiseerd. 

De ontwerper moet de avond voor de Academy Awards al in Los Angeles zijn om de kleding die hij levert aan acteurs en actrices door te passen en eventueel te vermaken. Het is daarom voor hem makkelijker om zijn collectie deze keer ook in Los Angeles te tonen.