De Franse modeontwerper Eddy Anemian, die in januari de H&M Design Award won, heeft een capsule collectie ontworpen voor de Zweedse modeketen.

Dat laat Hennes & Mauritz weten in een persbericht.

Anemian werkte tijdens het ontwerpen nauw samen met het vaste ontwerpteam van de modeketen. In de capsule collectie, een collectie van een gering aantal kledingstukken en accessoires, heeft Anemian de nadruk op de bijzondere snij- en naaitechnieken gelegd waarmee hij de ontwerpwedstrijd won.  

Voor de winnende collectie sneed Anemian stoffen met een bloemdessin in stroken en voegde deze vervolgens opnieuw samen om op die manier zowel structuur als een abstract patroon te creëren. Deze techniek komt ook terug in de nieuwe collectie. 

Visie

"De samenwerking met H&M was een geweldige ervaring", zegt Anemian. "Ze respecteerden mijn visie volledig en hebben mijn couture snij- en naaitechnieken naar een breder publiek weten te vertalen. Het was alsof ik mijn kleding tot leven zag komen."

De collectie omvat onder meer een lange, gele rok met een bloemdessin, en een witte rok met rafelige ruches,  een witte jumpsuit met gebloemde mouwen, een zwarte top van een zware geweven kwaliteit en een witte pantalon met een hoge taille.

De collectie is vanaf 23 oktober verkrijgbaar in een aantal filialen en in de webwinkel van de keten.