De Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier toonde zaterdagavond in Parijs zijn laatste pret-à-portercollectie. Tal van sterren en collega-ontwerpers kwamen de show bekijken. 


Dat schrijft Women’s Wear Daily.

De 62-jarige ontwerper kondigde enige tijd geleden aan te stoppen met het maken van pret-à-portercollecties. Hij gaat zich voortaan geheel richten op haute couture, parfums en speciale projecten. Zaterdagavond toonde hij in het Grand Rex theater in Parijs zijn allerlaatste vrouwencollectie.   

De show was aangekondigd als de 'Miss Jean Paul Gaultier' missverkiezing en werd geopend door actrice Rossy de Palma en journalist Alex Taylor, die een komische dialoog hielden. 

Missverkiezing

De modellen werden allen aangekondigd als deelnemers aan een missverkiezing, zoals Miss Tour de France, Miss Smoking en Miss Meteo. Daarnaast was er een Miss Redactrice de Mode verkiezing, waarbij modellen bekende moderedactrices als Franca Sozzani, Emmanuelle Alt, Carine Roitfeld, Suzy Menkes en Grace Coddington imiteerden. 

De collectie zelf bevatte veel elementen die kenmerkend zijn voor Gaultier, zoals Bretonse strepen, en de puntbeha, in de jaren tachtig beroemd gemaakt door Madonna. Ook gaf hij kritiek op de grote logo’s die veel modehuizen gebruiken door kleding te tonen waar 'Logo Logo' op stond gedrukt. 

Bekijk hier fragmenten uit de show van Gaultier:

Deneuve

Ontwerpers als Pierre Cardin, Alber Elbaz, Alexander Wang, Walter Van Beirendonck, Gareth Pugh, Jean-Paul Goude en Nathalie Rykiel zaten in het publiek, evenals sterren als Catherine Deneuve en Amanda Lear.