Bijna twee derde van de Nederlands deelt liever geen foto’s vanaf het vakantieadres. Als deze foto's al worden gedeeld, dan gebeurt dit vooral na afloop van de vakantie.

Dit blijkt uit de jaarlijkse Life's a Beach enquête, waarvoor 11.165 inwoners van 23 verschillende landen zijn ondervraagd, waaronder Nederlanders. 

Een kwart van de Nederlanders wil hun vrienden niet jaloers maken met strandvakantiefoto's. Toch hebben landschapsfoto's (79 procent) wel de voorkeur boven andere foto's, zoals selfies (23 procent).

Ruim 18 procent van de internationale vakantieganger denkt precies omgekeerd: zij delen juist hun strandvakantiefoto's op sociale media om thuisblijvers jaloers te maken. Dit geldt vooral voor Amerikanen.

Partner

Opvallend genoeg plaatsen Nederlanders, in tegenstelling tot de wereldwijde scores, liever foto's met partner (51 procent) dan groeps- en familiefoto’s (41 procent). Dit geldt ook voor Duitsers. Zij zijn het minst geneigd hun vakantiefoto's te delen via internet. Bijna driekwart geeft aan dit niet te doen.

De helft van de wereldwijde strandvakantiegangers vindt dat het echt niet kan om een foto van zichzelf in zwemkleding op internet te plaatsen. Ook de meerderheid van de Nederlanders ziet dit als een slecht idee. Italianen, Spanjaarden en Brazilianen noemen dit vanwege het zonnige klimaat in hun land niet zo'n probleem.