Voor veel mannen is de aantrekkelijkheid van de andere vrouw de belangrijkste reden voor ontrouw. 39 procent vond de overspelpartner te mooi om de kans te laten schieten.

Dit blijkt uit een enquête uitgevoerd door mannenblad FHM, waarvoor 6.774 mannen zijn ondervraagd.

44 procent van de respondenten geeft toe wel eens zijn vriendin te hebben bedrogen.

Een kwart van de mannen vindt het niet lekker lopen van de eigen relatie een legitieme reden om vreemd te gaan. Onder invloed zijn van verdovende middelen, blijkt ook een populaire verklaring: 22 procent van de respondenten gaf aan onder invloed te zijn geweest van alcohol en/of drugs, toen hij een misstap beging.

Ruim 70 procent van de mannen die vreemdgaat houdt het niet alleen bij zoenen, maar gaat uiteindelijk over op penetratie. Terwijl bijna één op de tien mannen het voor gezien houdt na handelingen als aftrekken. Een kleine 3 procent van de ondervraagde mannen trekt de grens bij orale bevrediging.

Collega

De meeste mannen gaan vreemd met een vrouw die zij uit hun directe omgeving kennen. Opvallend is dat 17 procent wel eens is vreemdgegaan met een collega. Bij 20 procent was het een vage vrouwelijke bekende, maar 28 procent belandde met een vriendin in bed.

De vriendin in kwestie blijft vaak onwetend in het verhaal. Vier op de vijf mannen biecht ontrouw niet op en loopt in sommige gevallen nog steeds met dit geheim rond. In 14 procent van de gevallen kwam het vriendinnetje zelf achter het overspel.