Zanger Pharrell Williams is een samenwerking aangegaan met het Franse leermerk Moynat en heeft een collectie tassen ontworpen.

Dat schrijft Women's Wear Daily.

Williams ontwierp een collectie tassen die de vorm van een ouderwetse locomotief hebben. Daarnaast maakte hij een kleine collectie zijden sjaals en kleinere leren tassen, met daarop afbeeldingen van locomotieven.

Moynat, dat werd opgericht in 1849, is een van de oudste leerhuizen van Frankrijk. Het werd in 1976 gesloten en was bijna vergeten, totdat het drie jaar geleden werd gekocht en heropend door Bernard Arnault, de directeur van luxebedrijf LVMH. Sindsdien maakt Moynat vooral leren damestassen van ongewone materialen.

Ebbenhout

Williams kreeg onlangs een rondleiding in het atelier van het leerhuis. Hij schafte een tas van het merk aan de raakte bevriend met hoofdontwerper Ramesh Nair. De nieuwe samenwerking ontstond korte tijd later. 

De tassen, die zijn gemaakt van kunsthars met een voering van leer, kosten tienduizend euro per stuk. Een versie van ebbenhout kost 3.200 euro. De tassen zijn vanaf 13 oktober te koop bij Colette in Parijs en zullen een week later ook verkrijgbaar zijn in de winkels van het label in Parijs en Londen. 

Williams werkte eerder samen met merken als Moncler, G-Star, Adidas en Comme des Garçons.