De Belgische voedselproducent Damhert brengt in oktober een serie producten op de markt die zijn gemaakt van buffalowormen. Er komen nuggets, schnitzels en burgers.   

Dat schrijft Knack.

De producten, die Insecta genoemd zijn, worden in de markt gezet als vleesvervangers, terwijl ze uiteraard wel dierlijke ingrediënten bevatten. De buffaloworm, waar de producten van zijn gemaakt, werd in België samen met negen andere insectensoorten in 2013 goedgekeurd voor menselijke consumptie.

Volgens het bedrijf zijn de producten erg smakelijk. "De wormen zijn niet meer herkenbaar in het eindproduct", zegt Lisa Lamorgese, een woordvoerder van het bedrijf. "Maar ze beïnvloeden wel de smaak. Het is echt lekker. Je proeft noten, met een kleine speksmaak."

Duurzaam

Volgens de Verenigde Naties zijn eetbare insecten een belangrijk onderdeel bij het oplossen van het wereldwijde voedselprobleem. Het productieproces van insecten zou veel duurzamer en milieuvriendelijker zijn dan de productie van regulier vlees. In verschillende landen, waaronder Thailand, worden insecten traditioneel veel gegeten.

De nieuwe Insecta-producten zullen vooralsnog alleen in Belgische supermarkten verkrijgbaar zijn.