Down- en uploaddienst WeTransfer organiseert samen met de stichting Face This een ontwerpwedstrijd, waarbij een T-shirt moet worden gemaakt van een kindertekening.

Deelnemers aan de wedstrijd, die vrijdag van start gaat, moeten bij het ontwerpen gebruik maken van kindertekeningen uit Indonesië.

De winnende ontwerpen worden toegevoegd aan de collectie T-shirts van de organisatie. De opbrengst van de T-shirts wordt gebruikt om de school waar de tekeningen zijn gemaakt te renoveren.   

De deelnemers krijgen na aanmelding via WeTransfer een link naar de diverse tekeningen. Een jury zal de twintig beste ontwerpen selecteren, waarna het publiek via de website van de stichting kan bepalen welke T-shirts de winnaars zijn. Er worden twee T-shirts gekozen; een voor mannen en een voor vrouwen. 

Uitdagen

De winnende T-shirts zullen ook verschijnen op de website van WeTransfer.

"Het is ons een genoegen om Face This met onze full screen walpapers te kunnen steunen", zegt Fatma Genç van WeTransfer. "We zijn altijd op zoek naar coole creatieve en opkomende artiesten. En nu kunnen we onze creatieve gebruikers uitdagen."

Face This heeft sinds 2008 door middel van T-shirts met kindertekeningen diverse scholen door geheel Indonesië kunnen ondersteunen met de renovatie van schoolgebouwen en het aanleggen van nieuwe klaslokalen. Daarnaast voorziet de stichting in cursussen voor de leraren.