De Amerikaanse modeontwerper Marc Jacobs stuurde donderdag in New York zijn modellen zonder make-up de catwalk op. Ze hadden alleen een laagje dagcrème op hun gezicht.

Dat schrijft Fashionista.

Daar waar bij de meeste modeshows tijdens de New York Fashion week werd gekozen voor zo natuurlijk mogelijke kapsels, zonder hairextensions of opvallende kleuren, kozen Jacobs en visagist François Nars ervoor de modellen zonder make-up de catwalk op te sturen. 

"Dit is de enige show in New York waarbij geen make-up wordt gebruikt", zei Nars. "Geen spatje make-up, alleen wat dagcrème."

Wallen

Nars verklaarde dat er ook geen wallen of kringen werden gecamoufleerd en er ook niet werd gepoederd, waardoor de huid van de modellen een natuurlijke glans had. Alleen eventuele puistjes werden gecamoufleerd. "Maar de meeste modellen hebben een heel mooie huid", aldus Nars.

De modellen hadden wel opvallende kapsels. Ze droegen zwarte pruiken die waren ontworpen door kapper Guido Paulo, geïnspireerd op rockster Joey Ramone.

Eenheid

"Marc wil dat de hele show gestileerd is, van de modellen tot de kleding", zegt Paulo. "Hij wil dat de modellen een eenheid vormen."

Overigens droegen de modellen toch een beetje make-up. Hun teennagels waren gelakt met een nagellak uit de make-upcollectie van Jacobs.

Bekijk hier de modeshow: