Actrice en zangeres Jane Birkin veilt een van haar eigen, naar haar genoemde Hermès Birkin-tassen voor een goed doel. Haar dochter, Charlotte Gainsbourg, veilt een gesigneerde Balenciaga-tas.

Dat schrijft de Telegraph.

Het is de vierde keer dat de actrice een van haar eigen Birkin-tassen veilt voor een goed doel. De tas die ze nu veilt zou de laatste zijn die ze heeft, aangezien ze altijd heeft gezegd dat ze slechts vier exemplaren bezat.

De tassen van Birkin en Gainsbourg worden geveild op eBay. De opbrengst gaat naar Anno's Africa, een liefdadigheidsorganisatie die kunstopleidingen verzorgt voor kinderen uit sloppenwijken in Afrika. De organisatie is vernoemd naar dichter Anno Birkin, een neef van de actrice, die op 21-jarige leeftijd om het leven kwam bij een auto-ongeluk. 

Beschadigd

De tas moet minimaal 12.500 euro opbrengen, maar verwacht word dat hij een veelvoud daarvan zal opbrengen. In 2011 veilde Birkin ook een Birkintas en die bracht toen ruim 77.000 euro op. De opbrengst ging toen naar de slachtoffers van de aardbeving in Japan. 

De tas is enigszins beschadigd. Zo zitten er vlekken van Tipp-ex op het leer en is een van de handvatten voorzien van een rood lintje.

"Ik wil niet dat mijn tas eruit ziet zoals alle andere tassen", zei Birkin in 2011. "Hij moet er gebruikt uit zien, alsof de kat erop gezeten heeft. In mijn geval is dat ook zo. De kat kan er zelfs in zitten."

Judy Dench

De beroemde Birkin-tas werd in 1984 gecreëerd door Hermès, nadat Birkin in het vliegtuig tegen Jean-Louis Dumas, de directeur van het modehuis, had geklaagd over haar rieten mand.  

Naast de tassen van Birkin en Gainsbourg worden er ook eigendommen van Milla Jovovich, Judy Dench, Twiggy en Lana Del Rey geveild voor Anno’s Africa. De veiling loopt nog tot zondag.