Verschillende generaties hebben verschillende redenen om gezond te eten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Jongeren willen fit zijn, ouderen willen vooral gezond blijven.

Dat schrijft Female First.

Jongeren tot 35 jaar willen vooral fit zijn, zo blijkt uit een Brits onderzoek onder vijfduizend mensen. Vanaf 35 jaar willen mensen vooral gelukkig zijn en vanaf 55 jaar willen mensen gezond en scherp blijven.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat vrouwen op latere leeftijd vooral helder en scherp willen blijven, terwijl mannen aangeven vooral een fit lichaam te willen.

Groente en fruit

De meeste ondervraagden zeggen nu meer groente en fruit te eten dan tien jaar geleden. Vooral jongeren tot 35 jaar eten gezonder, van hen eet 67 procent meer groente en fruit. Van de ouderen is dit slechts 57 procent.

Toch zegt een derde van de jongeren het te druk te hebben om gezond te eten. Meer dan 60 procent van hen slaat zelfs regelmatig een maaltijd over. 

Eén op de vijf mannen zegt gezonder te zijn gaan eten omdat zijn partner daar op aandringt. Van de vrouwen is dat slechts 10 procent. Va de vrouwen zegt 67 procent gezonder te eten naar mate ze ouder worden, omdat ze zich zorgen gaan maken over hun gezondheid. Van de mannen is dat 59 procent. 

Gezond

Van de ouderen denkt 45 procent dat ze dagelijks alle voedingstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben om gezond te blijven. Van de jongeren is dat slechts 28 procent.