Door het regelmatig eten van groente en fruit krijgt de huid een mooiere kleur en gezondere glans dan door zonnebaden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Dat schrijft de Daily Mail.

Een lichte huid kan op twee manieren kleur krijgen: door de zon, waar het in de huid aanwezige melanine op reageert en de huid vervolgens bruiner wordt, en door het eten van groente en fruit, waardoor de in de planten aanwezige carotenoïden de huid een meer gele gloed geven. 

Onderzoekers van de Universiteit van Leeds, onder leiding van Dr. Carol Lefevre, lieten een groep van zestig mensen een aantal digitaal bewerkte foto's zien waarop de huid van de afgebeelde personen gekleurd was door de zon of door het eten van groente en fruit. 

Aantrekkelijk

Drie kwart van de ondervraagden gaf aan de personen met een gloed door fruit en groente aantrekkelijker te vinden.

Volgens de onderzoekers suggereert de gloed die ontstaat door het eten van groente en fruit dat mensen gezond zijn en is dat de reden dat anderen hen aantrekkelijker vinden. Carotenoïden zijn antioxidanten en zijn belangrijk voor het in stand houden van het immuunsysteem.     

Aan een eerder onderzoek van de Universiteit van St. Andrews namen 35 studenten deel. Een deel van hen moest gedurende zes weken dagelijks twee extra porties groente en fruit eten, een ander deel at juist minder groente en fruit. 

Pompoen

De teint van de studenten die meer groente en fruit eten werd glanzender en kreeg een betere kleur, terwijl de teint van de studenten die minder groente en fruit aten juist valer werd. 

Vooral het regelmatig eten van zoete aardappelen, meloen, wortelen, tomaten, pompoen, spinazie en broccoli zou goed zijn voor de teint.