De Amerikaanse graffiti-kunstenaars John Williams, Victor Chapa en Jeffrey Rubin hebben een rechtszaak tegen Roberto Cavalli aangespannen wegens plagiaat. 

De kunstenaars zijn woedend omdat Cavalli volgens hen in de nieuwe collectie een print heeft opgenomen die zij hebben gemaakt, zo meldt The Cut.

Volgens de graffiti-artiesten is hun kunstwerk in San Fransisco's Mission District al in 2012 gemaakt, dat er overduidelijk op wijst dat Cavalli hun ontwerp gestolen heeft. De ontwerper heeft de print gebruikt op zijn nieuwste kleding, tassen, rugtassen en schoenen.

De eis tegen Cavalli is dat hij stopt met het verkopen van de producten met de desbetreffende print. Daarnaast vragen de kunstenaars een schadevergoeding.

"We hebben gehoord van de zeer ernstige beschuldigingen. Dit zijn absoluut geen feitelijke juistheden", aldus een woordvoerder van Cavalli in een reactie.

"We gaan met de advocaten van de kunstenaars in gesprek om de problemen te bespreken en te zoeken naar een wederzijds aanvaardbare oplossing. We zijn van plan hiervoor te vechten."