De nieuwe collectie die de Nederlandse ontwerpersgroep MOAM voor Hema heeft ontworpen, ligt vanaf 29 september in de winkels.

De kernwoorden van de nieuwe collectie zijn: 'gemakkelijk', 'vertrouwd' en toch 'vernieuwend'. Het is voor het eerst dat Hema de handen ineenslaat met jonge modeontwerpers, zo laat het merk weten in een persbericht.

MOAM is in 2013 opgericht door Martijn Nekoui, vanuit de gedachte dat Nederland veel kennis in huis heeft die overgedragen dient te worden aan een nieuwe generatie. Het is een platform dat jong talent koppelt aan de grote namen uit de Nederlandse industrie.

De ontwerpersgroep werkte eerder samen met onder anderen Jan Taminiau, Frans Molenaar, Doutzen Kroes en Vogue.

Collectie

Het assortiment bestaat uit modestukken voor de vrouw zoals een verlengd colbert met bijpassende pantalon, een gedetailleerde blouse, een klein zwart jurkje, maar ook een klassieke kokerrok, en een groot gebreid vest.

Voor de man ontwikkelde MOAM kledingstukken als een wollen trui, een overhemd en een speciaal rookworstenshirt (foto). Daarnaast biedt de collectie uniseks items waaronder een bomberjack en een trui.

Vanaf 29 september is de collectie in meer dan tweehonderd filialen door heel Nederland verkrijgbaar.