Eén op de drie vrouwen blijft haar ex-geliefde nauwlettend volgen via sociale media. 

Dit blijkt uit Brits onderzoek, waarvoor tweeduizend vrouwen zijn ondervraagd.

22 procent van de ondervraagde vrouwen zegt zelfs een ander account te gebruiken om haar ex in de gaten te kunnen houden. Daarnaast maken zij nog regelmatig misbruik van zijn wachtwoorden, als ze die ooit te weten zijn gekomen.

Eén op de vijf vrouwen zoekt contact op met haar ex als ze gedronken heeft of tijdens een labiel moment. Hier hebben zij later vrijwel altijd spijt van, zo meldt Daily Mail.

Toch zegt ruim 18 procent van de vrouwen "sterk genoeg te zijn" om de verleiding een ex te contacteren, te weerstaan. Bijna de helft van de respondenten is helemaal klaar met haar ex en verwijdert haar voormalige liefde van alle social media-accounts om verder contact voor altijd te vermijden.

Makkelijker contact

"Sociale media maken het beduidend makkelijker om in contact te blijven met mensen die we eigenlijk uit ons leven hebben verbannen", aldus psycholoog Michael Sinclair.

"Maar je ex in de gaten houden kan ook tegen je werken. Zo hoop je vaak dat deze persoon zonder jou een gefaald, eenzaam leven leidt. Als dit niet het geval is, gaan we ons vaak nog slechter over ons eigen leven voelen."

Volgens de psycholoog scrollen mensen meestal door tijdlijnen van sociale media als ze zich vervelen of even niets beters te doen hebben.

"'Het is dan best confronterend als je foto's ziet van je ex die enorm geniet van zijn nieuwe leven. Als dit voor nare gevoelens zorgt, is het beter deze persoon online te blokkeren en door te gaan met je leven."