Acteur Rutger Hauer is het nieuwe gezicht van het nautische lifestylemerk Gaastra.

''Ik ben geen fan van modelleren, dus ik heb echt geprobeerd om alles zo natuurlijk mogelijk over te laten komen'', zegt Hauer tegen NU.nl.  

Het is de eerste keer dat de acteur model staat voor een modecampagne. ''Zo'n campagne schieten is in feite allemaal een illusie, dat is het grappige eraan", stelt hij.

Voor de nieuwe campagne heeft de 70-jarige Hauer een korte film gemaakt over de legende van The Flying Dutchman, beter bekend als het spookschip, welke volgens de legende gedoemd is om voor eeuwig rond te zeilen in de omgeving van Kaap de Goede Hoop.

Voor de samenwerking kruipt Hauer in de rol van Barend Fockesz, een 17e-eeuwse in Friesland geboren kapitein van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Barend Fockesz wordt gezien als de legendarische kapitein van The Flying Dutchman.

Samenwerking

''Het klonk allemaal zo leuk om te doen en ik kon ook echt de energie voelen, vandaar dat ik gekozen heb om hieraan mee te werken'', aldus Hauer.

Volgens het merk  is de keuze voor de acteur niet toevallig, aangezien Hauer zelf een fervent zeiler is. "De helft van mijn voorouders zijn zeilers geweest, dus ik heb eigenlijk altijd al een speciale passie voor de zee gehad", stelt hij.

Hauer noemt het best een uitdaging voor het eerst model te staan. "De filmcrew en de bemanning waren gelukkig heel aardig, ook al was het weer niet altijd even mooi. Gelukkig is niemand zeeziek geworden. We hebben het allemaal goed doorstaan." 

De korte film is opgenomen in Los Angeles en het script is door Gaastra in samenwerking met de acteur geschreven.

Gaastra is een internationaal nautisch lifestylemerk opgezet in 1897, met zowel collecties voor heren, dames en kinderen. Het merk is onderdeel van McGregor Fashion Group B.V.